Aktuella Kurser

Brukskurs spår Apellklass och lägre klass

Kursen passar dig som vill tävla i apellklass spår eller är uppflyttad till lägre klass. Under kursen kommer vi att gå igenom lydnadsmomenten, budföring, och prova på spår. Vi går igenom inlärning och hur du kommer vidare i din träning.

Datum:

23/4 kl. 18.00 på klubben

29/4 kl. 18.00 i skogen

7/5 kl. 18.00 på klubben

12/5 kl. 9.00 i skogen

14/5 kl. 18.00 på klubben

20/5 kl. 18.00 i skogen

28/5 kl. 18.00 på klubben

2/6 kl. 9.00 Avslutning i skogen

Instruktör: Majsan Jonsson och Anita Petersson

Pris: 1450 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan via
Studiefrämjandet, klicka här

Temakväll Agility-kontaktfältshinder

En temakväll för dig som vill prova på de olika balanshindern som ingår i agilityklass; Balansbom, A-hinder och Gungan. Vi provar på själva hindern och lär oss hur man kan lära in att hunden alltid skall ha minst en tass på kontaktfälten. Din hund bör ha lärt in hopphinder och tunnel tidigare.
Datum och tid: Tisdag 14 maj klockan 18.00-20.30.

Instruktörer: Kerstin Malm och Mia Reenbom.
Kostnad: 180:- Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vi anmälan.
Anmälan via Studiefrämjandet, klicka här.

Temakväll Agility-Prova på

En temakväll för dig som vill prova den roliga hundsporten agility. Här får du och din hund möjlighet att testa på lite olika hinder som förekommer i agility; Hopphinder, Tunnel, Däck och Slalom. Din hund bör vara 1 år gammal och kunna klara av att vara lös på planen tillsammans med andra hundar.
Datum och tid: Tisdag 28 maj klockan 18.00-20.30.
Instruktörer: Kerstin Malm och Mia Reenbom.
Kostnad: 180:- Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.
Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vi anmälan.
Anmälan via Studiefrämjandet, klicka här

Rallylydnadskurs nybörjare, dagtid.

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig alla moment i nybörjarklassen eller bara få tips om olika moment man kan lära sin hund. Det är bra om hunden kan sitt, ligg och stå. För hundar från ca 6 månader och uppåt.

Måndagar, 6 maj, 20 maj, 27 maj,3 juni, 10 juni och 17 juni.

Tid 10,30-13,00

Instruktör Christina Carlestav

Kostnad, 1400 kr inklusive boken, "Nya hundra% rallylydnad" skriven av Ida Lindgren.

Medlemskap i Hallsbergs Brukshundklubb är obligatoriskt.

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller.

Anmäl till ch.carlestav@yahoo.se

I anmälan uppge namn, adress, personnummer, telefonnummer, ev medlemsnummer i SBK.

Viltspårskurs  Fulltecknad, reservplatser finns

Viltspår är en rolig aktivering för dig och din hund! Kursen passar dig som vill träna viltspår som aktivering eller dig som vill göra anlagsprov och sen ev. gå vidare till öppenklass.

Under kursen får du lära dig hur du lägger spår, vad som påverkar hunden i spårarbete, nybörjarspår och hur du kommer vidare i din träning. Vi går igenom regler för anlagsprov, öppenklass och vad som är skillnaden på viltspår och eftersök mm.

Datum och tid: 27 april, 11 maj, 18 maj och 1 juni. Kl 14.00-16.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 900:- inkl boken Träna och starta på prov i viltspår

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 6 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.
Anmälan:  via Studiefrämjandet klicka här.

Vardagslydnadskurs i vår uppvärmda inomhushall   Har startat

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. På kursen får du möjlighet att skapa en bra relation mellan dig och din hund.

Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följa övningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm.

Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundars signaler mm.

Datum & tid: 29 mars, 31 mars, 4 april, 11 april, 18 april, 25 april. Vardagarna mellan kl. 18.00-20.30, söndagen kl. 13.00-15.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1150:- inkl. boken Bra Relation

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan via Studiefrämjandet, följ länken: