Aktuella Kurser

Tvådagars Tävlingslydnadskurs alla klasser:

Välkommen att att anmäla till en tvådagars kurs i tävlingslydnad. Individuell praktisk träning utifrån dig och din hunds nuvarande nivå och mål. Passar både nybörjare och erfarna ekipage. Du väljer själv vad du önskar träna på, allt från grundträning till finslipning av olika moment.

Datum & tid: 24 och 25 april. Båda dagarna mellan klockan 09.30-17.00

Instuktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1000:-/pers.

Medlemskap i Halllsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan. Fulltecknad, reservplatser finns.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

Valpkurs:

För hundar mellan 2-6 månader (ca). En grundläggande hundägarutbildning. På kursen får du möjlighet att skapa en bra grund i relationen mellan dig och din hund. Vi jobbar praktiskt med inlärning av goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, inkallning, gå fint i koppel mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundens skötsel mm.

Datum och tid: 16 maj, 23 maj, 30 maj, 6 juni, 3 aug, 10 aug, 17 aug och 24 aug. Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- inkl. boken Bra Relation.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till:emelie.sbk@gmail.com

Specialsök på eukalyptusdoft (NoseWork)

I den här kursen introduceras du i att lära din hund söka efter doften eukalyptus. Nose work är en ny sport som snabbt blivit stor och populär här i Sverige och som efter årsskiftet är en officiell tävlingsgren.

Detta är en steg 1-kurs där vi jobbr med hundens främsta sinne, lukten. Den här kursen är givande och utmanande samt rolig både för förare och hund. Inga förkunskaper krävs. Passar alla hundar och hundägare. Rekommenderad ålder på hunden ca 8 – 10 mån och uppåt.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Vi kommer att gå igenom de 4 olika momenten som förekommer på tävling.

Behållarsök : hundens söker på olika behållare

Inomhussök : hunden söker i olika inomhusmiljöer

Utomhussök : hunden söker i olika utomhusmiljöer

Fordonssök : hunden söker på olika fordon

Datum: måndagar 8/5 ,15/5, 22/5, 29/5, 5/6 och 12/6, kl. 18.00-20.30 i vår klubblokal i Kärr (se vägbeskrivning på hemsidan).

Kostnad: 1000:- inkl. eukalyptusdoft och sökburkar att träna på. Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt. Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: am.nosework@yahoo.com

Instruktörer: Anna Karlsson och Mia Danielsson