Aktuella Kurser

Temakvällar Följsamhet/Fritt följ i vår uppvärmda inomhushall NYA DATUM!

Momentet Följsamhet och fritt följ innehåller många olika delar som din hund behöver behärska. Du väljer själv om du vill träna på grunder eller få tips på hur du kan utveckla momentet. Passar både nybörjare och erfarna ekipage. Vi startar kvällen med ett kortare teoripass, därefter praktisk individuell träning. Två tillfällen att välja mellan eller anmäl dig till båda.

Datum & tid: 18 dec och 15 jan. Båda tillfällena mellan kl. 18.00-21.00

Kostnad: 300:-/tillfälle

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 6 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com I anmälan ange namn, adress, tfn nr, mailadress, personnummer (10 siffror) samt ev medlemsnummer.

Prova på kurs Freestyle och HTM i vår uppvärmda inomhushall:

Freestyle och HTM (Heelwork to music) kan liknas vid kreativ lydnad till musik. I den här kursen går vi igenom några olika trix och några av positionerna i HTM så att du sedan om du Provvill kan sätta ihop ett enkelt program. Kursen passar dig som är nybörjare på Freestyle/HTM eller dig som precis har börjat er träning.

Datum och tid: 11 jan, 18 jan, 22 jan, 1 feb, 8 feb och 15 feb. Fredagarna kl. 17.30-20.00 samt tisdagen kl. 18.00-20.30

Kostnad: 1100:-

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Tävlingslydnad Startklass Nybörjare i vår uppvärmda inomhushall:

Passar dig som vill lära dig och din hund momenten som ingår i lydnadens startklass eller dig som precis börjat träna momenten. Fokus ligger på praktiskt individuell träning med hund men vi har också en del teori där vi går igenom hur en tävling går till, regler, förberedelser inför tävling mm.

Datum & tid:3 jan, 10 jan, 14 jan, 21 jan, 28 jan, 4 feb kl. 18.00-20.30

samt 9 feb kl. 14.00-19.00

Kostnad: 1600:- inkl boken Mot Startklass

Noseworkkurs Nybörjare i vår uppvärmda inomhushall Har startat

Nosework hundsporten för alla hundar och hundägare. Hunden får arbeta med sitt främsta sinne – luktsinnet. I den här kursen introducerar vi doften eukalyptus (hydrolat) för hunden och provar på behållarsök och inomhussök.

Inga förkunskaper krävs. Både valpar och vuxna hundar kan delta. Alla sök genomförs med kopplad hund. Teori och praktik varvas.

Datum & tid: Fredagar. 19 okt, 26 okt, 2 nov, 9 nov, 16 nov och 30 nov. Samtliga tillfällen mellan klockan 17.30-20.00.

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- inkl litteratur och startkit.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com I anmälan ange: namn, adress, tfn, personnummer (10 siffror) och ev medlemsnummer.

Valpkurs i vår uppvärmda inomhushall: Fulltecknad, reservplatser finns

För dom yngsta hundarna mellan 2-6 månader (ca). En grundläggande hundägarutbildning. På kursen får du möjlighet att skapa en bra grund i relationen mellan dig och din hund.

Vi jobbar praktiskt med inlärning av goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, inkallning, gå fint i koppel mm.

Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundens skötsel mm.

Datum & tid: 15 nov, 22 nov, 27 nov, 6 dec, 13 dec och 20 dec Tid: kl 18.00-20.30 alla gånger

Kostnad: 1100:- inkl boken Bäst Var – Dag

Temakvällar Följsamhet/Fritt följ i vår uppvärmda inomhushall: Fulltecknad, reservplatser finns

Datum & tid: 20 nov eller 4 dec. Båda tillfällena mellan kl. 18.00-21.00

Kostnad: 300:-/tillfälle

Temakväll Stå, sitt, ligg i vår uppvärmda inomhushall: Fulltecknad, reservplatser finns

I både bruks och lydnadsklass behöver hunden kunna utföra olika positioner (stå, sitt, ligg) i rörelse. Under del här kvällen går vi igenom hur du kan få bra stadga i de olika positionerna samt vidare utveckling av moment. Passar både nybörjare och mer erfarna ekipage. Vi startar kvällen med ett kortare teoripass, därefter praktisk individuell träning.

Datum & tid: 11 dec kl. 18.00-21.00

Kostnad: 300:-

Temadagar i vår uppvärmda inomhushall:

Temadag fokus, kontakt och följsamhet. Fulltecknad,reservplatser finns

Vill du få en mer följsam hund eller kanske önskar du att din hund tog mer kontakt med dig i olika situationer? Då är det här dagen för dig! Under dagen jobbar vi med olika övningar som kan öka din hunds följsamhet och kontakt. Vi provar också på olika fokusövningar som kan öka din hunds koncentration. Temadagen passar alla hundar och hundägare, både dig som kanske tävlar eller ska tävla och dig som vill få en mer lyhörd hund i vardagen. Inga förkunskaper krävs.

Datum och tid: 8 dec kl. 10.00-16.00

Temadag Trix Fulltecknad, reservplatser finns

Vill du bli festens medelpunkt eller kanske imponera på din granne? Då är det här dagen för dig! Dagen ger chans till många skratt och rolig träning med din hund. Du får möjlighet att prova på att lära din hund olika Trix samt grundövningar som kan vara bra att ha för framtida inlärning av olika trix. Temadagen passar alla hundar och hundägare. Inga förkunskaper krävs.

Datum och tid: 28 dec kl. 10.00-16.00

Gemensamt för båda temadagarna:

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 600:-/temadag. Alt anmäl och betala till båda temadagarna och betala istället 500:-/temadag.