Aktuella Kurser

Temadag Nose Work: fordon och utomhussök

(Eukalyptys)

Vi arrangerar en temadag där vi kommer att söka på olika fordon och i utmanande utomhusmiljöer. Kursen vänder sig till dig som har gått grundkurs eller har liknande kunskaper. (doftprov ej nödvändigt).

Datum: 30/9, kl. 13.00 – 17.00

Plats: Vi samlas vid klubblokalen och åker sedan vidare till övningsområdet (Majsans såg)

Instruktörer: Mia Danielsson och Anna Karlsson

Kostnad: 250 kr

Medlemskap i Hallsbergs brukshundsklubb är obligatoriskt.

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller

Anmälan till: am.nosework@yahoo.com

Ange namn, adress, telefonnummer, personnummer (10 siffror), mailadress och ev medlemsnummer

Vid frågor kontakta Anna Karlsson tele 070 -720 26 12

VARDAGSLYDNADSKURS I VÅR UPPVÄRMDA INOMHUSHALL

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. På kursen får du möjlighet att skapa en bra relation mellan dig och din hund. Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följa övningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundars signaler mm.

Datum & tid: 26 okt, 2 nov, 9 nov, 16 nov, 21 nov, 25 nov, 30 nov och 7 dec. Vardagkvällar mellan kl. 18.00-20.30. 25 nov (lör) mellan kl. 14.00-16.30.

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- Inkl boken Bra relation.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange: namn, adress, telefonnummer, ev medlemsnummer och personnr (10 siffror).

Nybörjarkurs i Nosework. (i vår uppvärmda inomhushall) Fulltecknad, reservplatser finns

Nosework är hundsporten för alla hundar och hundägare. Både valpar och vuxna hundar kan delta. Alla sök genomförs med kopplad hund. Nosework grundades i USA 2006 och kom till Sverige 2012. Hunden får arbeta med sitt främsta sinne - luktsinnet. I nybörjarkursen introducerar vi doften eukalyptus och vi provar på behållarsök och inomhussök.

Datum & tid: Tisdagar. 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 31 okt och 7 nov.

Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1000:- Startkit ingår.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 6 deltagare, först till kvar gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange: namn, adress, telefonnummer och personnummer, (10 siffror) samt din hunds ålder och ras/raser.

Nybörjarkurs i Heelwork to music i vår uppvärmda inomhushall

Här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i Heelwork to music.

Heelwork to music (HTM) är en kreativ hundsport som ger dig möjlighet att kombinera positionsarbete till musik. Vi tränar på de 10 olika positionerna och enklare övergångar. Teori och praktik varvas. Inga förkunskaper krävs.

Datum och tid: 13 okt, 20 okt, 3 nov, 10 nov, 17 nov och 23 nov. Samtliga tillfällen mellan kl. 17.30-20.00

Kostnad: 900:-

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 6 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, telefonnr, personnr (10 siffror) samt din hunds ras/raser och ålder.

RALLYLYDNADSHELG 21-22/10

Avancerad och mästarklass

Denna kurs riktar sig till dig som har god kännedom om nybörjar- och fortsättningsmomenten i rallylydnad. Du bör ha varit ute och tävlat så du har god kännedom om hur tävlingarna går till.

Instruktör är Katarina Strömberg, utbildad rallyinstruktör och rallydomare, med mycket erfarenhet av eget tävlande.

Kostnad 1000:-

Kurstid 9-17 både lördag och söndag. Medtag egen matsäck eller de som vill kan åka till Brändåsen och äta där eller ta med till klubbstugan.

Medlemskap i Hallsbegs BK obligatoriskt.

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller.

När ni fått bekräftelse på att ni kommit med, får ni sätt in pengarna på klubbens bg-konto 142-1221, märk med rallyhelg. Det ska vara betalt senast den 6/10.

Anmälan till kurs@hallsbergsbk.se

I anmälan ange namn, adress, telefonnummer, personnummer (10 siffror), mailadress och ev medlemsnummer.

OBS: anmälan är bindande.

Vid ev frågor kontakta Christina Carlestav 070-211 51 94