Aktuella Kurser

Temaeftermiddag slalominlärning med allémetoden

Vill du köra agility med din hund och kämpar med att lära in slalomhindret? Det finns ett flertal metoder att lära in detta hinder på - en av dessa är allémetoden, som vi kommer att gå igenom denna eftermiddag.

Datum & tid: Söndag 23 april klockan 14.00-16.15

Instruktör: Kerstin Malm

Kostnad: 150:- Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Antalet platser är begränsat - först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: kegubi60@gmail.com

Tvådagars Tävlingslydnadskurs alla klasser:

Välkommen att att anmäla till en tvådagars kurs i tävlingslydnad. Individuell praktisk träning utifrån dig och din hunds nuvarande nivå och mål. Passar både nybörjare och erfarna ekipage. Du väljer själv vad du önskar träna på, allt från grundträning till finslipning av olika moment.

Datum & tid: 24 och 25 april. Båda dagarna mellan klockan 09.30-17.00

Instuktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1000:-/pers.

Medlemskap i Halllsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan. Fulltecknad, reservplatser finns.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

Skogsaktiveringskurs för hela familjen

Tycker du att det är kul att aktivera din hund i skogen? Då är det här en kurs för dig, hunden och resten av familjen. Kursen kommer att innehålla spår, leta föremål, vindmarkering och ljudmarkering. Kursen passar både vuxna hundar och valpar. Inga förkunskaper krävs. Vi kommer att jobba med hundarna i lina. Övningarna passar utmärkt både om man vill aktivera hunden och hela familjen eller om man är ensam förare. Barnen i familjen kan också delta.

Datum: lördag 6/5, Lördag 13/5, Söndag 21/5, Lördag 27/5

Samtliga tillfällen mellan kl. 09.00 – 11.30

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad:

Medlem; 600 kr per hund och familj

Icke medlem; 800 kr per hund och familj

Max 8 hundar. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan: ordforande@hallsbergsbk.se

Longeringskurs

Longering är ett roligt sätt att aktivera sin hund på. Förutom att hunden får springa av sig lite, så kan du träna följsamhet, fjärrdirrigering, stadga, högerhandling, hopp mm. På kursens 2 tillfällen kommer vi att gå igenom grunderna i inlärning och vilka variationer i longeringen som man kan hitta på.

Datum: 4 maj och 1 juni kl. 18.00 – 20.30

Plats: Hallsbergs Brukshundklubb

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad; 300 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan: ordforande@hallsbergsbk.se

Valpkurs:

För hundar mellan 2-6 månader (ca). En grundläggande hundägarutbildning. På kursen får du möjlighet att skapa en bra grund i relationen mellan dig och din hund. Vi jobbar praktiskt med inlärning av goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, inkallning, gå fint i koppel mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundens skötsel mm.

Datum och tid: 16 maj, 23 maj, 30 maj, 6 juni, 3 aug, 10 aug, 17 aug och 24 aug. Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- inkl. boken Bra Relation.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till:emelie.sbk@gmail.com

Agility, mot tävling

Här kommer kursen för dig som redan provat på en startkurs i agility, med hinderinlärning och lite enkel handling. Målet med denna kurs är att starta på en enkel ”blåbärstävling” på Kumla BK den 4 juni. Vi kommer främst att fokusera på handling med hopphinder och tunnlar, olika byten och att få upp farten. Men vi kommer även att fortsätta att titta på balanshinder och slalom. Vi går också mer noggrant igenom tävlingsreglerna, fyller i tävlingsböcker och mäter in våra hundar (om du inte redan gjort det). Kursen avslutas söndag 4/6 med tävling på Kumla BK. (man måste inte starta, men det vore förstås kul).

Förkunskapskrav: Startkurs eller liknande, där man provat på hinder och tunnlar. Hund som klarar av att vara lös med andra hundar.

6 kurstillfällen i maj (7 med avslutningstävlingen). (Måndagar och torsdagar) 8/5, 11/5, 15/5, 18/5, 22/5, 29/5 samt avslutning söndag 4/6. Tid 18,30–20,15. Vi kommer att vara utomhus.

Kostnad: 600:-

Instruktör: Kerstin Malm och Mia Reenbom

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Max 8 deltagare, först till kvarn gäller. Kursen är fulltecknad men reservplatser finns.

Anmälan till: kegubi60@gmail.com