Aktuella Kurser

Longeringskurs

Longering är ett roligt sätt att aktivera sin hund på.  Förutom att hunden får springa av sig lite så kan du träna följsamhet, fjärrdirigering, stadga, högerhandling, hopp mm.  På kursens 3 tillfällen kommer vi att gå igenom grunderna i inlärning och vilka variationer i longeringen som man kan hitta på.

Datum: 19/8, 26/8, 2/9 kl. 18.00 – 20.30

Plats: Hallsbergs Brukshundklubb

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad; 540 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Anmälan via Studiefrämjandet, klicka här

Vardagslydnadskurs i vår uppvärmda inomhushall

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. På kursen får du möjlighet att skapa en bra relation mellan dig och din hund.

Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följa övningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm.

Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundars signaler mm.

Datum och tid: 1 okt, 8 okt, 15 okt, 22 okt, 29 okt, 7 nov, 12 nov och 19 nov. Samtliga tillfällen kl. 18.00-20.15

Instruktör: Emelie Hörman Tfn: 070- 257 10 51

Pris: 1450:- inklusive boken Bra Relation av Kenth Svartberg

Medlemskap i Hallsbergs Brukshundklubb är obligatoriskt.

Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Helgkurs i Rallylydnad med Ida Lindgren

Ida har skrivit boken Hundra % Rallylydnad och driver sedan 2004 sitt eget hundföretag Vi2 Hundcenter.

Kursen riktar sig till dig som tränar och eller tävlar rallylydnad avancerad eller mästarklass.

Helgen kommer att bjuda på individuell praktisk träning samt ett teoripass om bedömning.

Datum & tid: 9-10 november. Lör kl. 09.00-17.00 och sön kl. 09.00-15.00

Kostnad: 2400:-/ekipage. Fram till den 15 sept har medlemmar i Hallsbergs BK förtur, därefter släpper vi ev kvarvarande platser till medlemmar i andra SBK klubbar. Anmälningsavgiften är 1000:- och betalas i samband med anmälan. Resterande kursavgift ska vara klubben tillhanda senast den 25 september. All info om betalning får du i samband med anmälan.

Max 8 ekipage. Först till kvarn gäller vid anmälan!

Anmälav via Studiefrämjandet, klicka här.

Spårkurs  Fulltecknad. Reservplatser finns

Vi lär oss personspår i skog och mark.

Söndagar 15 september, 22 september, 29 september och 6 oktober

kl 10.00 – 12.15

kostnad 750 kr

Instruktör: Rose-Marie Ohlsson

Inga förkunskaper krävs.

Medlemskap i Hallsbergs Brukshundklubb är obligatoriskt

Max 6 deltagare

Först till kvarn gäller vid anmälan

Tävlingslydnadshelg med Sarah Karlsson Fulltecknad. Åhörarplatser finns

Sarah ingår i det svenska Lydnadslandslaget och har bla. på meritlistan 1 SM guld, 1 SM silver och NM silver. Sarah brinner för lydnaden men har tidigare tävlat och tränat vallning, agility och spår. Kursen passar alla både nybörjare och erfarna ekipage.

Datum & tid: 27-29 september 2019. Fredag teori kl. 18.00-20.00 Lördag och söndag praktiskt individuell träning kl. 10.00-17.00.

Kostnad: 3000:-/ekipage. Fram till den 30 juli har medlemmar i Hallsbergs BK förtur, därefter släpper vi ev kvarvarande platser till medlemmar i andra SBK klubbar. Anmälningsavgiften är 1000:- och betalas in i samband med anmälan. Resterande deltagaravgift (2000: - ) ska vara klubben tillhanda senast 10 augusti. All info om betalning får du i samband med din anmälan.

Max 8 ekipage. Först till kvarn gäller vid anmälan!

Åhörarplatser till lydnadshelgen med Sarah Karlsson.

Pris: 1000:-/pers för hela helgen. Endast 1 dag 600:-/pers (teoripasset fre kväll ingår).

Max 4 personer - först till kvarn gäller vid anmälan. Medlemskap i SBK är obligatoriskt.

Anmälan direkt till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange: namn, adress, telefonnummer, personnummer samt medlemsnummer och klubbtillhörighet i SBK.

Allmänlydnadspasset  Har startat

Kursen för dig som vill bli grym på allmänlydnad! Kursen passar dig som tidigare gått en vardagslydnadskurs eller har motsvarande kunskaper. Vi tränar bla. inkallningar med störning, sitta kvar med störning, gå fint i koppel, hundmöten mm. Teori och praktik varvas.

Datum & tid: 15 aug, 22 aug, 29 aug, 5 sept, 12 sept, 19 sept, 26 sept, 3 okt Kl: 18.00-20.15

Pris: 1450:-

Instruktör: Emelie Hörman

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.
Anmälan via Studiefrämjandet, klicka här.

Grundkurs; Lek kontakt och samarbete Har startat

Kursen för dig som vill lägga en bra grund inför träning av olika hundsporter. Du kanske planerar att tävla eller precis har börjat. Kursen passar också dig som vill öka samarbetet mellan dig och din hund. Alltså tävlingsambitioner är inget krav.

Under kursen kommer vi att varva teori och praktik.  Inga förkunskaper krävs. Passar både valpar och vuxna hundar

Datum & tid: 13 aug, 26 aug, 2 sept, 9 sept, 23 sept, 30 sept, 7 okt, 14 okt. Kl: 18.00-20.15

Pris: 1450:-

Instruktör: Emelie Hörman

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.