Aktuella Kurser

Temakvällar i sommar:

Följsamhet/fritt följ: Grunder eller detaljträning du bestämmer. Passar både nybörjare och erfarna ekipage. Vi startar kvällen med ett kortare teoripass, därefter praktisk individuell träning.

Datum: 27 juni, klockan 18.00-21.30

Instruktör: Emelie Hörman

Rutan och runda momentet: Du väljer själv om du vill träna på rutan eller runda kon. Passar både nybörjare och mer erfarna ekipage. Vi startar kvällen med ett kortare teoripass, därefter praktisk individuell träning.

Datum: 11 juli, klockan 18.00-21.30

Instruktör: Emelie Hörman

Apportering: Grunder eller inlärning av färdigt moment du bestämmer. Passar både nybörjare och mer erfarna ekipage. Vi startar kvällen med ett kortare teoripass, därefer praktisk individuell träning.

Datum: 25 juli kl 18.00-21.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 250:-/tillfälle. Eller anmäl och betala till alla 3 och få 100:-i rabatt.

Max 6 deltagare, först till kvarn gäller.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, telefonnummer, mailadress, personnummer (10 siffror) och ev medlemsnr. samt vilken/vilka temakvällar du vill anmäla till.

Kurs i kantarellsök

Vill du aktivera din hund och samtidigt få lite svamp till hushållet?

Då är den här kursen något för dig och din hund. Kursen passar alla, inga förkunskaper krävs. Vi kommer att jobba med hundarna i koppel/lina. Vi börjar träningen på klubben, för att sista gången prova skarpt läge i skogen.

Datum: måndag 7/8, måndag 14/8, måndag 21/8 kl. 18.00 – 20.30 på klubben och söndag 27/8 kl. 10.00 vid hundspåret.

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad: 600 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan: ordforande@hallsbergsbk.se

Ange namn, adress, telefonnummer, personnummer 10 siffror, ev. medlemsnummer och e-post vid anmälan.

TA ALLMÄNLYDNADSPASSET MED DIN HUND!

Kursen vänder sig till dig som tidigare gått en vardagslydnadskurs eller har motsvarande kunskaper.

En allmänlydig hund är en välmående hund. Om hundägare och hund behärskar alla moment i allmänlydnadspasset så innebär det trygghet för hund, hundägare och övriga människor och djur i vårt samhälle.

Vi tränar bla. på: Kvarsittande med störning, möte med hundar, gå fint vid sidan, hantering och inkallning mm. Teori och praktik varvas.

Sista kurstillfället gör vi en liten ”passkontroll” av de moment som ingår i Allmänlydnadspasset.

Kurstider: 15 augusti. 22 augusti, 29 augusti, 5 september, 12, september, 19 september

kl 15 – 17.30

Instruktör Rose-Marie Ohlsson, Marianne Sandberg och Carry Jiewertz Larsson

kostnad 920 kr

anmäl till newton019@gmail.com

anmäl med: namn, adress, telefonnummer och personnummer

Medlemsskap i Hallsbergs Brukshundklubb är obligatoriskt

Först till kvarn gäller

Tävlingslydnadskurs:

Tävlingslydnadskurs för dig som varit ute och tävlat i lägst startklass och vill komma vidare i din träning. Kursen passar ekipage som ska eller har tävlat i klass 1-3.

Individanpassad träning men även vissa gemensamma delar som gäller för samtliga klasser.

Datum: Uppstart fre 25 aug. Därefter torsdagar: 31 aug, 7 sept, 14 sept, 21 sept, 28 sept, 5 okt och 12 okt.

Kostnad: 1500:-

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, telefonnummer, personnummer (10 siffror), mailadress och ev medlemsnummer.

Longeringskurs

Longering är ett roligt sätt att aktivera sin hund på. Förutom att hunden får springa av sig lite så kan du träna följsamhet, fjärrdirigering, stadga, högerhandling, hopp mm. På kursens 3 tillfällen kommer vi att gå igenom grunderna i inlärning och vilka variationer i longeringen som man kan hitta på.

Datum: 28/8, 4/9, 11/9 kl. 18.00 – 20.30

Plats: Hallsbergs Brukshundklubb

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad; 450 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan: ordforande@hallsbergsbk.se

Valpkurs: Har startat

För hundar mellan 2-6 månader (ca). En grundläggande hundägarutbildning. På kursen får du möjlighet att skapa en bra grund i relationen mellan dig och din hund. Vi jobbar praktiskt med inlärning av goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, inkallning, gå fint i koppel mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundens skötsel mm.

Datum och tid: 16 maj, 23 maj, 30 maj, 6 juni, 3 aug, 10 aug, 17 aug och 24 aug. Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- inkl. boken Bra Relation.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till:emelie.sbk@gmail.com