Aktuella Kurser

Slyngelkurs i vår uppvärmda inomhushall

Har din söta valp förvandlats till en tonåring med allt vad det innebär? Då är det är kursen för dig! Under kursen kommer vi fokusera på kontakt, följsamhet, impulskontroll, hundmöten mm. Teori och praktik varvas.

För hundar mellan 6-15 månader. (ca)

Datum & tid: Tisdagar 9 okt, 16 okt, 23 okt, 30 okt, 6 nov och 13 nov. Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30.

Kostnad: 1100:- inkl boken Bäst Var- Dag

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com I anmälan ange: namn, adress, tfn, personnummer (10 siffror) och ev medlemsnummer.

Noseworkkurs Nybörjare i vår uppvärmda inomhushall

Nosework hundsporten för alla hundar och hundägare. Hunden får arbeta med sitt främsta sinne – luktsinnet. I den här kursen introducerar vi doften eukalyptus (hydrolat) för hunden och provar på behållarsök och inomhussök.

Inga förkunskaper krävs. Både valpar och vuxna hundar kan delta. Alla sök genomförs med kopplad hund. Teori och praktik varvas.

Datum & tid: Fredagar. 19 okt, 26 okt, 2 nov, 9 nov, 16 nov och 30 nov. Samtliga tillfällen mellan klockan 17.30-20.00.

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- inkl litteratur och startkit.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Optimera programmet! Helgkurs i Freestyle och HtM

Varmt välkomna till en Helgkurs med Moa Waern och Märta Andersson!

Kursen kommer att inrikta sig på både Freestyle och Heelwork to Music, det är du som förare som själv väljer vad du vill fokusera på under helgen! Denna kurs riktar sig mot ekipage som vill ”höja nivån” på sina program.

Vi kommer att arbeta både med övningar som vi anser vara en nyckel till att få ihop ett riktigt snyggt program tillsammans med hunden, samtidigt som vi även kommer att arbeta väldigt individuellt. Där bestämmer du vad du vill ha feedback och våra tankar kring, allt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av kursen!

Kursen bjuder in alla ekipage, som tävlar i klass 1 så som klass 3! Vi fokuserar på att höja ekipagets program inom alla bedömningskategorier genom olika övningar och individuell coaching. Vi kommer att arbeta mycket med hunden, men även förararbetet och detaljer som kan avgöra om programmet flyter på eller inte. En inspirerande helg för både förare och hund, där förhoppningsvis många tankar väcks och program utvecklas!

Presentation av Moa och Märta

Moa och Märta ingår i det svenska landslaget i freestyle och Heelwork to music sedan 2017. Moa representerar Sverige i Heelwork to music och Märta i Freestyle.

Båda Märta och Moa brinner för att nörda ner sig i programtänk och utförande. De vill skapa ett program efter hundens förutsättningar och framhäva hundens styrkor. Sätta hunden i centrum och se till att den alltid lyckas. De arbetar mycket med musiktolkningen och förararbetet, allt för att optimera programmet, förarens coaching och öka hundens förståelse till utförandet av programmet.

Datum & tid: 17/11–18/11. Lördag kl. 09.00-17.00 och söndag kl. 09.00-16.00

Kostnad: 2000kr för medlem i HBK (ej medlem 2300kr). Medlemmar i Hallsbergs BK har förtur tom 30/9, därefter är anmälan öppen för alla. Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: kurs@hallsbergsbk.se I anmälan ange namn, adress, tfnnr, personnummer och ev medlemsnummer.

Vardagslydnadskurs: Fulltecknad, reservplatser finns

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. På kursen får du möjlighet att skapa en bra relation mellan dig och din hund.

Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följa övningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm.

Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundars signaler mm.

Kursen hålls mestadels i vår uppvärmda inomhushall.

Datum & tid: 27 sept, 4 okt, 8 okt, 15 okt, 22 okt, 29 okt, 5 nov och 8 nov Samtliga tillfällen

kl. 18.00-20.30

Kostnad: 1450:- inkl. boken Bra Relation

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com I anmälan ange namn, adress, tfn nr, mailadress, personnummer (10 siffror) samt ev medlemsnummer.

Nyfiken på Startklass och Appell? Har startat

En kurs för dig som just är nyfiken på Startklass och Appell där vi går igenom alla momenten Datum: torsdagar kl 18-20.30 30 augusti, 6 september 13 september, 20 september, sen gör vi ett uppehåll och nästa tillfälle blir söndagen 7 oktober kl 10 – 12.30, sedan återgår vi till torsdagkvällar 11 oktober, 18 oktober och avslutning 25 oktober.

Instruktörer: Rose-Marie Ohlson och Carry Jiewertz Larsson

Kostnad: 1500 kr

Anmälan till: newton019@gmail.com Sista datum för anmälan är 10 augusti

Anmäl med namn , adress, telefon, email, ev medlemsnummer i SBK, hundens namn, ras och ålder.

Medlemskap i HBK är obligatoriskt, max åtta deltagare, först till kvarn…

Vardagslydnadskurs dagtid Har startat

Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följaövningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm.

Datum: 1 aug, 8 aug, 15 aug, 29 aug, 5 sept, 14 sept, 19 sept, 26 sept. (onsdagar och fredagar). Samtliga tillfällen mellan kl. 14.30-17.00

Kostnad: 1450:- Inkl. Boken Bra Relation

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com I anmälan ange namn, adress, tfn nr, personnr (10 siffror) och ev medlemsnummer