Aktuella Kurser

Nybörjarkurs i Nosework. (i vår uppvärmda inomhushall)

Nosework är hundsporten för alla hundar och hundägare. Både valpar och vuxna hundar kan delta. Alla sök genomförs med kopplad hund. Nosework grundades i USA 2006 och kom till Sverige 2012. Hunden får arbeta med sitt främsta sinne - luktsinnet. I nybörjarkursen introducerar vi doften eukalyptus och vi provar på behållarsök och inomhussök.

Datum & tid: Tisdagar. 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 31 okt och 7 nov.

Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1000:- Startkit ingår.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 6 deltagare, först till kvar gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange: namn, adress, telefonnummer och personnummer, (10 siffror) samt din hunds ålder och ras/raser.

TA ALLMÄNLYDNADSPASSET MED DIN HUND!

Kursen vänder sig till dig som tidigare gått en vardagslydnadskurs eller har motsvarande kunskaper.

En allmänlydig hund är en välmående hund. Om hundägare och hund behärskar alla moment i allmänlydnadspasset så innebär det trygghet för hund, hundägare och övriga människor och djur i vårt samhälle.

Vi tränar bla. på: Kvarsittande med störning, möte med hundar, gå fint vid sidan, hantering och inkallning mm. Teori och praktik varvas.

Sista kurstillfället gör vi en liten ”passkontroll” av de moment som ingår i Allmänlydnadspasset.

Kurstider: 15 augusti. 22 augusti, 29 augusti, 5 september, 12, september, 19 september

kl 15 – 17.30

Instruktör Rose-Marie Ohlsson, Marianne Sandberg och Carry Jiewertz Larsson

kostnad 920 kr

anmäl till newton019@gmail.com

anmäl med: namn, adress, telefonnummer och personnummer

Medlemsskap i Hallsbergs Brukshundklubb är obligatoriskt

Först till kvarn gäller

Longeringskurs

Longering är ett roligt sätt att aktivera sin hund på. Förutom att hunden får springa av sig lite så kan du träna följsamhet, fjärrdirigering, stadga, högerhandling, hopp mm. På kursens 3 tillfällen kommer vi att gå igenom grunderna i inlärning och vilka variationer i longeringen som man kan hitta på.

Datum: 28/8, 4/9, 11/9 kl. 18.00 – 20.30

Plats: Hallsbergs Brukshundklubb

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad; 450 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Anmälan: ordforande@hallsbergsbk.se

Ange namn, adress, telefonnummer, personnummer 10 siffror, ev. medlemsnummer och e-post vid anmälan.

VALPKURS:

För hundar mellan 2-6 månader (ca). En grundläggande hundägarutbildning. På kursen får du möjlighet att skapa en bra grund i relationen mellan dig och din hund. Vi jobbar praktiskt med inlärning av goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, inkallning, gå fint i koppel mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundens skötsel mm.

Datum: Fredagar och måndagar. 1 sept, 8 sept, 15 sept, 22 sept, 25 sept, 2 okt, 9 okt och 16 okt.

Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30

Kostnad: 1450:- inkl. boken Bra Relation

Medlemskap i Hallsbergs Brukshundklubb är obligatoriskt.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange: namn, adress, telefonnummer, personnummer (10 siffror), mailadress och ev medlemsnummer.

Valpkurs: Har startat

Datum och tid: 16 maj, 23 maj, 30 maj, 6 juni, 3 aug, 10 aug, 17 aug och 24 aug. Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- inkl. boken Bra Relation.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till:emelie.sbk@gmail.com

Kurs i kantarellsök fulltecknad

Vill du aktivera din hund och samtidigt få lite svamp till hushållet?

Då är den här kursen något för dig och din hund. Kursen passar alla, inga förkunskaper krävs. Vi kommer att jobba med hundarna i koppel/lina. Vi börjar träningen på klubben, för att sista gången prova skarpt läge i skogen.

Datum: måndag 7/8, måndag 14/8, måndag 21/8 kl. 18.00 – 20.30 på klubben och söndag 27/8 kl. 10.00 vid hundspåret.

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad: 600 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt.

Anmälan: ordforande@hallsbergsbk.se

Tävlingslydnadskurs: fulltecknad

Tävlingslydnadskurs för dig som varit ute och tävlat i lägst startklass och vill komma vidare i din träning. Kursen passar ekipage som ska eller har tävlat i klass 1-3.

Individanpassad träning men även vissa gemensamma delar som gäller för samtliga klasser.

Datum: Uppstart fre 25 aug. Därefter torsdagar: 31 aug, 7 sept, 14 sept, 21 sept, 28 sept, 5 okt och 12 okt.

Kostnad: 1500:-

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, telefonnummer, personnummer (10 siffror), mailadress och ev medlemsnummer.