Aktuella Kurser

Grundkurs 8 tillfällen för både valpar och vuxna hundar. DAGTID

En grundläggande hundägarutbildning. På kursen får du möjlighet att skapa en bra grund i relationen mellan dig och din hund. Vi jobbar praktiskt med inlärning av goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, inkallning, gå fint i koppel mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundens skötsel mm.

Datum & tid:21 mars, 28 mars, 4 april, 11 april, 18 april, 2 maj, 9 maj

och 16 maj. Samtliga tillfällen mellan klockan 14.30-17.00

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- inkl. boken Bra relation.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

Ring och handlerträning OBS nya tider

Vi startar nu en ring- och handlerträning inför utställning. Det blir tre tillfällen under vårvintern. Man

kan gå alla tre gångerna eller bara en. Passar både nybörjare och de lite mera vana utställare, även

bra för de som vill skapa bra kontakt med sin hund. (inget krav på att man måste ställa ut).

Praktiska övningar blandat med teori.

Datum: 15/1, 18/2 och 18/3

Samtliga tillfällen: Små hundar dvs de som visas på bordet kl. 10-12,15

Stora hundar som visas på marken kl. 12,30-14,45

Max 10 hundar per tillfälle och grupp.

Kostnad: 100:-/träningstillfälle. Sätts in på bankgiro 142-1221. Invänta dock klartecken att du fått

plats innan du sätter in beloppet. Inget medlemskap krävs.

Instruktör: Mia ”PudelMia” Borg

Träningen sker i vår delsvis uppvärmda inomhushall. Löptik ska använda tikskydd inomhus. (gäller

under hela löpet)

Anmälan till: kurs@hallsbergsbk.se Uppge namn, i vilken grupp ni ska gå i (fm små hundar/em

stora hundar) och antal gånger.

Först till kvarn gäller vid anmälan.

Tävlingslydnad Nya Startklassen och Nya klass 1:

Är du nyfiken på den nya startklassen och eller den nya klass 1? Då är detta kursen för dig! Passar både dig som är helt nybörjare och dig som kommit igång med träningen.

Individuell träning utifrån din nivå och önskemål.

Vi har teori om momenten, hur en tävling går till mm.

Datum: 9 mars, 16 mars, 21 mars, 28 mars, 4 april, 11 april, 18 april och 25 april. Samtliga tillfällen mellan klockan 18.00-20.30.

Instruktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1450:- för medlemmar i HBK, ej medlem 1600:-

Max 6 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan. Fulltecknad, men reservplatser finns.

Anmälan till : emelie.sbk@gmail.com

Vardagslydnadskurs:

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. På kursen får du möjlighet att skapa en bra relation mellan dig och din hund.

Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följa övningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm.

Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundars signaler mm.

Datum och tid: Måndagar kl. 18.00-20.30 med start den 13 mars. 8 tillfällen.

Instruktör: Emelie Hörman Tfn: 070- 257 10 51

Pris: 1450:- inklusive boken Bra Relation av Kenth Svartberg

Medlemskap i Hallsbergs Brukshundklubb är obligatoriskt.

Max 8 deltagare, först till kvarn gäller. Fulltecknad, men reservplatser finns.

Anmälan: emelie.sbk@gmail.com

Aktiveringskurs

Tycker du att det är kul att aktivera din hund. Då är det här en kurs för dig.

Kursen kommer att innehålla grunderna för inlärning och övningar av olika trix och konster. Kursen passar alla, både vuxna hundar och valpar och erfarna/oerfarna hundförare. Inga förkunskaper krävs. Kursen kommer att hållas i klubbens inomhushall.

Datum: torsdagar 23/3, 30/3, 6/4 och 20/4

Samtliga tillfällen mellan kl. 18.00 – 20.30

Instruktör: Majsan Jonsson

Kostnad: 600 kr

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 8 hundar. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan: ordforande@hallsbergsbk.se

Tvådagars Tävlingslydnadskurs alla klasser:

Välkommen att att anmäla till en tvådagars kurs i tävlingslydnad. Individuell praktisk träning utifrån dig och din hunds nuvarande nivå och mål. Passar både nybörjare och erfarna ekipage. Du väljer själv vad du önskar träna på, allt från grundträning till finslipning av olika moment.

Datum & tid: 24 och 25 april. Båda dagarna mellan klockan 09.30-17.00

Instuktör: Emelie Hörman

Kostnad: 1000:-/pers.

Medlemskap i Halllsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare, först till kvarn gäller vid anmälan. Fulltecknad, reservplatser finns.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com