Aktuella Kurser

Vardagslydnadskurs i vår uppvärmda inomhushall

Datum och tid: 16 april, 27 april, 7 maj, 11 maj, 14 maj 21 maj, 25 maj och 28 maj. Samtliga tillfällen kl. 18.00-20.15

Pris: 1450:- inkl. boken Bra Relation

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 8 deltagare – först till kvarn gäller vid anmälan.

Temakväll Följsamhet/Fritt Följ

Följsamhet/fritt följ ingår i bla i tävlingsgrenarna lydnadsklass och bruks. Passar både nybörjare och erfarna ekipage som under lättsamma former vill få tips på hur du kan förbättra momentet.

Datum & tid: 20 april klockan 18.00-21.00

Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

I anmälan ange namn, adress, tfn och personnummer (10 siffror. )

Hundmöteskurs

Är din hund besvärlig när ni möter andra hundar? Kanske vill den hälsa eller är osäker/rädd vid mötet? Då är det här kursen för dig!  Under kontrollerade former och med positiv förstärkning tränar vi på att få lugna möten där din hund struntar i den mötande hunden. Teori och praktisk träning varvas.

Datum och tid: 10 maj, 17 maj och 23 maj Samtliga tillfällen kl. 13.30-15.00

Pris: 350:-

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 6 deltagare – först till kvarn gäller vid anmälan.

Temakväll: Bättre vardagsinkallning

Under den här kvällen får du en mängd olika tips för att din hund ska tycka det är roligt att komma till dig när du ropar på den. Vi kommer att prova på flera roliga övningar som du sedan kan använda och träna vidare med hemma. Passar både valpar och vuxna hundar.

Datum och tid: 12 maj kl. 18.00-21.00

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 6 deltagare – först till kvarn gäller vid anmälan.

I anmälan ange namn, adress, tfnnr och personnummer (10 siffror)

Valpkurs  Fulltecknad. Reservplatser finns.

Vill du skapa en bra grund för dig och din valp? Då har vi glädjen att erbjuda en valpkurs där vi varvar praktiska övningar med teori. Under positiva och lättsamma former tränar vi goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, gå fint i koppel, inkallning mm. En del av den teori vi berör omfattar relation hund-människa, inlärning, belöningar och hundens skötsel.

Kursen passar dig som har en valp mellan (ca) 2-6 månader.

Datum och tid: 19 maj, 24 maj, 26 maj, 31 maj, 2 juni och 7 juni. Tisdagarna kl. 18.00-20.15 och söndagarna kl. 11.00-13.15

Kurspris: 700 kr inkl boken Bäst Var Dag.

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 6 deltagare – först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan sker till: zandrafroberg@hotmail.com

I anmälan ange namn, adress, tfnnr och personnummer (10 siffror)

OBS! Kursen hålls av instruktörer under utbildning, därför ett lägre kurspris än normalt.

Prova på kväll: Personspår

Personspår är en rolig och enkel aktivering som passar alla hundar.

Under den här prova på kvällen får du lära dig grunderna i hur du lägger personspår och hur du sedan går spår tillsammans med din hund. Inga förkunskaper krävs. Passar både valpar och vuxna hundar.

Datum & tid: 2 juni klockan 18.00-21.00

Temakväll: Kontakt och Fokus

Vill du få mer eller kanske bättre kontakt med din hund? Då är det här kvällen för dig! Under den här kvällen får du möjlighet att prova på flera olika kontakt och fokus övningar som du kan ha nytta av både i vardagen och på tävlingsbanan. Passar både valpar och vuxna hundar.

Datum & tid: 4 juni klockan 18.00-21.00

Prova på Viltspår, Helgkurs

Viltspår en rolig aktivering för dig och din hund där din hund får arbeta med sin nos.

Under helgen får du lära dig hur du lägger spår, vad som påverkar hunden i spårarbete, nybörjarspår och hur du kommer vidare i din träning. Vi går igenom regler för anlagsprov, öppenklass och vad som är skillnaden på viltspår och eftersök mm. Inga förkunskaper krävs.

Datum och tid: 6-7 juni. Båda dagarna mellan kl. 10.00-17.00

Kostnad: 1100:-

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, tfn och personnummer (10 siffror. )

Vardagslydnadskurs i vår uppvärmda inomhushall  Har startat

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. På kursen får du möjlighet att skapa en bra relation mellan dig och din hund. Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följa övningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundars signaler mm.

Datum och tid: 21 feb, 28 feb, 6 mars, 13 mars, 20 mars, 27 mars, 9 april och 17 april. Samtliga tillfällen kl. 17.30-19.45

Kurspris: 1450:- inkl. boken Bra Relation

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 8 deltagare – först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange: namn, adress, tfn nr och personnummer (10 siffror)

Prova på sök Har startat

Sök är ett av specialmomenten i bruksprov.

Datum och tid 5 april, 19 april, 26 april och 3 maj kl 10.00 – 12.15

Instruktör Rose-Marie Ohlsson

Kostnad 750 kr

Anmäl till: rosemariekurs@gmail.com