Aktuella Kurser

Rallylydnadshelg med Anna Larsson Fulltecknad. Reservplatser finns.

Förkunskaper: ekipaget ska vara redo att starta i fortsättningsklass. Du ska kunna jobba med din hund nära/lös bland andra hundar.

I kursen ingår vad som ändrats i reglerna och hur de nya momenten ska utföras. Du får tips på vilka grundfärdigheter/delmoment som är smart att dela upp momenten i och hur du sätter samman dessa.

På lördagen jobbar vi med grundfärdigheter, moment och senare kedjor och kombinationer med de nya momenten, allt för att du och hunden ska känna er säkra inför 2023 års tävlingssäsong!

På söndagen jobbar vi med finslipning av moment och kombinations- och banträning med bananalys och feedback. Allt varvas med teori.

Datum och tid: Lördag 14/1 2023 kl 10-17 och söndag 15/1 2023 kl 10-16

Instruktör: Anna Larsson, Tre Vallare. Läs mer om Anna här: https://3vallare.se/

Max antal deltagare: 8 st, först till kvarn gäller.

Kostnad: 2200:- Fika ingår, men egen lunch medtages. Vi håller till inne i hallen

Anmälan till info@hallsbergsbk.se. I anmälan uppge namn, adress, telefonnummer, mailadress och personnummer (10 siffror). Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Valpkurs Kursen är full. Reservplatser finns

Kursen hålls i vår uppvärmda inomhushall. För hundar från ca 2-8 månader.

I kursen ingår både teori och praktiska övningar, som kontakt, gå fint vid sidan mm.

Inga förkunskaper krävs.Första träffen en torsdagkväll, resten tisdagskvällar.

Datum och tid: 8 dec. 13 dec. 20 dec.(uppehåll över jul och nyår) 10 jan. 17 jan. och 24 jan. Klockan 18.00-20.15

Max 7 deltagare.

Instruktörer: Caroline Jonsson och Christina Carlestav

Kostnad: 1300 kr inklusiveboken ”Bäst Var-Dag”

Anmälan till ch.carlestav@yahoo.se

I anmälan ange: namn, adress, personnummer (10 siffror), telefonnummer, ev medlemsnummer i SBK

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt

Duktig hund - vardagslydnadskurs Har startat

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. Kursen hålls i vår uppvärmda inomhushall.

Kursen baseras på övningar och teori i appen ”Duktig hund”.  Med hjälp av appen får du som deltagare hjälp och stöd när du ska träna hemma.

Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, gå fint i koppel, sitt och ligg, inkallning mm. Vi har teori om relation hund – människa, hunden signaler mm. Teori och praktik varvas.

Kursen utgår ifrån appen ”duktig hund” vilket innebär att ni måste ha en mobiltelefon där ni kan ladda ner appen för att få ta del av kursmaterialet.

Datum och tid: 22 okt, 29 okt, 5 nov, 26 nov, 3 dec, 10 dec. Kl: 10:00 – 12:15

och 12 nov, 19 nov. Kl: 17:00 – 19:15

Pris: 1450 kr (Kostnad för appen 119:- tillkommer).

Instruktör: Zandra Fröberg

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: zandrafroberg@hotmail.com. I anmälan ange namn, adress, tlfn-nummer samt personnummer (10 siffror).

Spårkurs för nybörjare  Har startat

En kurs för dig som vill sysselsätta din hund till vardags eller siktar mot bruksprov. Vi går igenom hur man lägger ett spår och följer det, även markering av apporter.

Lördagar 22 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 26 november, och 3 december
Tid: Kl  10-00 -12.15

Instruktör: Rose-Marie Ohlsson

Max 4 deltagare. Först till kvarn gäller

Kostnad: 1 450 kr inkl. boken Konsten Att Spåra

anmäl till rosemariekurs@gmail.com

I anmälan ange: namn, adress, telefonnummer & personnummer (10 siffror).

Medlem i Hallsbergs BK är obligatoriskt

Fortsättningskurs Rallylydnad Har startat

Kursen hålls i vår uppvärmda inomhushall.

För hundar från ca 8-10 månaders ålder. (Får ej tävla förrän de är 10 månader). På kursen går vi igenom alla momenten i fortsättningsklassen. Vi blandar teori och praktiska övningar. Varje kurstillfälle avslutas med en bana.

Förkunskaper: Känna till/kunna och veta hur rallyskyltarna i nybörjarklass utförs, gärna provat på att tävla. (Blir ingen genomgång av skyltarna i nybörjarklassen)

Datum: Måndagar 24 okt. 31 okt. 7 nov. 14 nov. 28 nov. 5 dec.

Tid: 18.00-19.45

Instruktör: Christina Carlestav

Kostnad: 850 kr.
Vi använder boken ”Nya Hundra% Rallylydnad”skriven av Ida Lindgren. Har du inte boken så blir kursavgiften 1200 kr.

Medlemskap i Hallsbergs BK obligatoriskt. Max 6 deltagare,först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: ch.carlestav@yahoo.se

I anmälan ange: namn, adress, telefonnummer, personnummer (10siffror), mailadress och ev medlemsnummer i SBK.