Aktuella Kurser

Tävlingskurs i lydnad och bruks

Vi finslipar på momenten i start och appellklass.

Datum och tid: 27 februari, 5 mars, 12 mars, 19 mars, 26 mars och 2 april

kl 18.00- 20.15

Kostnad: 1100 kr

Instruktör Rose-Marie Ohlsson

Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan

Medlemskap i Hallsbergs brukshundklubb är obligatoriskt.

Anmäl till  rosemariekurs@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, tfn.nr och personnr.

Rallylydnadskurs, Grundfärdigheter i Hö-handling. Fulltecknad. Reservplatser finns.

Denna kurs riktar sig till er som kommit så långt i er träning, att det är dax att börja med högerhandling.

Förkunskaper: Tävlat i nybörjarklassen och har god kännedom om fortsättningsklassens moment.

I kursen går vi igenom olika positioner i grundfärdigheter både i vä- och hö-handling.

Vi går igenom alla momenten i avancerad och mästarklassen.

(Banträning endast sista kurstillfället)

Datum och tid: 9 mars, 16 mars, 23 mars, 30 mars, 6 april. Samtliga tillfällen mellan 18.00-20.15.

Instrutörer: Christina Carlestav och Anna Karlsson

Kurspris: 1200:-inkl. boken Nya Hundra% Rallylydnad av Ida Lindgren

Medlemskap i Hallsbergs Bk är obligatoriskt.

Max 8 deltagare – Först till kvarn gäller!

Anmälan till: ch.carlestav@yahoo.se

I anmälan ange: namn, adress, personnr och telefonnr.

Valpkurs i vår uppvärmda inomhushall

Skapa en riktigt bra grund för dig och din valp!

Under positiva och lättsamma former tränar vi goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, gå fint i koppel, inkallning mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundens skötsel mm.

Kursen passar dig som har en valp mellan (ca) 2-6 månader.

Datum och tid: 17 mars, 24 mars, 31 mars, 7 april, 14 april och 21 april. Samtliga tillfällen mellan kl. 14.45-17.00

Kurspris: 1150:- inkl boken Bäst Var Dag

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, tfnnr och personnummer (10 siffror)

Prova på Freestyle och Heelwork to music  Fulltecknad. Reservplatser finns

Hundfreestyle är en rolig aktivitet som du kan göra tillsammans med din hund. Det kan liknas vid ett egenkomponerat lydnadsprogram till musik. Sporten består av två grenar; Freestyle och Heelwork to Music (HTM). På den här kursen får du en introduktion till sporten. Vi tittar på lite olika tricks som du kan använda, heelworkpositioner, hur man väljer musik som passar dig och din hund och hur man sätter ihop sitt program.

Datum och tid: 24 mars, 31 mars, 7 april, 14 april, 21 april och 28 april. Samtliga tillfällen mellan kl. 18:15-20:00

Instruktörer: Kerstin Malm och Mia Reenbom

Kurspris: 720:-

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt.

Max 6 deltagare – först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: kegubi60@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, tfnnr och personnummer (10 siffror)

Vardagslydnadskurs i vår uppvärmda inomhushall  Har startat

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. På kursen får du möjlighet att skapa en bra relation mellan dig och din hund. Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följa övningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundars signaler mm.

Datum och tid: 21 feb, 28 feb, 6 mars, 13 mars, 20 mars, 27 mars, 9 april och 17 april. Samtliga tillfällen kl. 17.30-19.45

Kurspris: 1450:- inkl. boken Bra Relation

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange: namn, adress, tfn nr och personnummer (10 siffror)

Vardagslydnadskurs i vår uppvärmda inomhushall  Har startat

Datum och tid: 29 jan, 5 feb, 19 feb, 26 feb, 4 mars, 11 mars, 18 mars och 25 mars. Samtliga tillfällen kl. 15.00-17.15

Kurspris: 1450:- inkl. boken Bra Relation

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, tfn nr och personnr.

Valpkurs i vår uppvärmda inomhushall. Har startat

Skapa en riktigt bra grund för dig och din valp!

Under positiva och lättsamma former tränar vi goda vardagsvanor såsom kontakt, sitt, inkallning, gå fint i koppel mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar, hundens skötsel mm.

Kursen passar dig som har en valp på ca 2-6 månader.

Datum och tid. 4 februari, 11 februari, 18 februari, 25 februari, 3 mars 10 mars

kl 18.00- 20.15

Kostnad: 1150 kr inklusive boken Bäst var dag

Instruktör Rose-Marie Ohlsson och Marianne Sandberg

Max 8 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan

Medlemskap i Hallsbergs brukshundklubb är obligatoriskt

Anmäl till  newton019@gmail.com

I anmälan uppge namn adress, personnummer, tel.nummer och eventuellt medlemsnummer.

Tävlingslydnadskurs nybörjare i vår uppvärmda inomhushall Har startat

Är du nyfiken på tävlingslydnad eller kanske börjat träna lite smått? Då är det här kursen för dig! Du får lära dig grunderna i momenten som ingår i lydnadens startklass, olika belöningstekniker, hur går en tävling till, kort om bedömning, förberedelser inför tävling mm. Passar både valpar och vuxna hundar.

Datum och tid: 25 jan, 1 feb, 8 feb, 16 feb, 22 feb, 29 feb, 8 mars och 14 mars. Samtliga tillfällen kl. 11.00-13.15

Kurspris: 1600:- inkl. boken Mot Startklass

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com

I anmälan ange namn, adress, tfn nr och personnr.