Aktuella Kurser

Vardagslydnadskurs Kursen är full. Reservplatser finns.

För hundar från 7 månader (ca) eller äldre. På kursen får du möjlighet att skapa en bra relation mellan dig och din hund.

Vi jobbar praktiskt med inlärning av olika saker som du har nytta av i vardagen med din hund såsom kontakt, följa övningar, inkallning, sitt, ligg, gå fint i koppel, stanna mm. Vi har teori om relation hund – människa, inlärning, belöningar mm.

Datum och tid: 21 juni, 28 juni, 1 juli, 5  juli och 8 juli. Kl. 18.00 - 19.30

Pris: 850 kr ink boken Bra relation

Instruktör: Anna Karlsson

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 8 deltagare – först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: annakhallsberg@live.se  I anmälan ange namn, adress, tfnnr, personnummer (10 siffror) och ev medlemsnr till Hallsbergs Brukshundklubb

Temakväll agility-banträning

En temakväll för dig vars hund lärt in de olika hindren och nu vill träna på en längre kombination av hinder. Jag bygger upp en enkel bana bestående av hopphinder och tunnlar (även däcket och långhoppet kan förekomma), vi banvandrar tillsammans och jobbar med hundarna på banan och tittar på olika handlingsalternativ. Viktigt att din hund klarar av att vara lös bland andra hundar.

Datum och tid: Tisdag 6 juli klockan 18.00-19.45.
Pris: 150:-

Instruktör: Kerstin Malm

Medlemskap i Hallsbergs BK är obligatoriskt. Max 5 deltagare, först till kvarn gäller vi anmälan.

Anmälan till: agilitykurs@hallsbergsbk.se. I anmälan ange namn, adress, tfnnr och personnummer. (10 siffror)

Temakväll agility-slalom

På denna temakväll går vi igenom hur man lär in slalom med den så kallade allémetoden. Denna inlärningsmetod är ett bra sätt att få ett självständigt och snabbt slalom med din hund. Vi går igenom hur man lägger upp träningen, och hur du kan träna själv hemma.
En förutsättning är att din hund är minst 1 år gammal och klarar av att vara lös bland andra hundar.

Datum och tid: Tisdag 10 augusti klockan 18.00-19.45

Pris: 150:-

Instruktör: Kerstin Malm

Rallylydnadskurs mot tävling kursen hålls utomhus. Har startat

Det här är kursen för dig som börjat träna rallylydnad och kanske varit ute och tävlat lite grann. Vi kommer att träna på olika slingor och en del banor i nybörjare och fortsättningsklass, förberedelse för tävling, tävlingsrutiner mm.

För att ni ska kunna tillgodogöra er kursen behöver din hund ha följsamhet på vänster sida samt kunna grunderna i sitt, ligg och stå. Du som förare behöver känna till skyltarna i nybörjarklass.

Datum & tid: 11 juni, 14 juni, 22 juni och 29 juni. Samtliga tillfällen klockan 18.00-19.30.

Pris: 750:-

Instruktör: Emelie Hörman

Medlemskap i Hallsbergs Brukshundklubb är obligatoriskt. Max 6 deltagare. Först till kvarn gäller vid anmälan.

Anmälan till: emelie.sbk@gmail.com I anmälan ange namn, adress, tfnnr och personnummer. (10 siffror)

Grundkurs rallylydnad  (kursen kommer hållas utomhus) Har startat

I den här kursen får du lära dig grunderna i rallylydnad och prova på en del av momenten i nybörjarklass. Kursen passar både dig som vill prova på en rolig aktivitet och dig som planerar att tävla i rallylydnad och vill skapa en bra grund. Teori och praktik varvas vid varje kurstillfälle. För hundar från ca 6 månader och äldre.

Datum & tid: 20 maj, 27 maj, 3 juni, 10 juni, 17 juni och 24 juni. Samtliga tillfällen klockan 18.00-19.30

Pris: 1150:- inkl boken Nya 100% rallylydnad

Instruktör: Emelie Hörman